College studenten Erasmus Universiteit Rotterdam
Dinsdag 4 oktober gaf Theo Meder het college Folktales: intangible heritage and research in the Netherlands aan een goep studenten die o.l.v. hoogleraar Cultural Heritage Stijn Reijnders een bezoek brachten aan het net naar de Amsterdamse binnenstad verhuisde Meertens Instituut. Na het college bezocht de groep de bibliotheek waar bibliothecares Lidy Jansen uitleg gaf over de collectie.
 
Oratie Theo Meder
Op 13 september 2016 sprak Theo Meder zijn oratie uit aan de Rijksuniversiteit Groningen, met als titel De staart van de pauw. Onderzoek naar variatie en continuïteit in betekenis, vorm en functie van het volksverhaal.
Foto's zijn hier te vinden.
In UK, de universiteitskrant van de RuG, staat een interview met hem, gelardeerd met filmpjes met door hem vertelde verhalen over Aagt (Eenrum), de Schelpengrot (Leek) en de vertelster Trijntje Soldaats (Ezinge).
Op Omrop Fryslân is een interview (vanaf 40.57) te horen met Iris Rusz, voorzitter van de Stichting Dam Jaarsma, over het belang van volksverhaalonderzoek.
 
Nieuw nummer Vertelcultuur

Maandag 15 augustus is het eerste nummer van de derde jaargang (2016) van e-zine Vertelcultuur verschenen, met artikelen over het verlangen naar onzichtbaarheid, Kenau, poetry slam en etnische moppen. Download Vertelcultuur 3,1 (2016)
.
 
 
Gastcollege Theo Meder dinsdag 17 mei 2016
Theo Meder gaf aan de RUGroningen het gastcollege Volksverhalen en jeugdliteratuur: intertekstualiteit en intermedialiteit, voor studenten die het vak Actuele letterkunde Nederlands van dr. J. Weijermars volgen.
 
College Amsterdam Center for European Ethnology (ACEE) 12 april 2016
Dinsdag 12 april gaf Theo Meder college over het volksverhaal en de volksverhalenbank. Het college staat hier.
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 2 van 13