Lezing Theo Meder in reeks Dutch Culture and Society
In het kader van het programma Dutch Studies van de Faculteit Geesteswetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen wordt elke woensdag een (Engelstalige) lezing gehouden over een aspect van de Nederlandse taal en cultuur. Woensdag 2 maart 2016 hield Theo Meder de lezing Folktales and Narrative Culture in the Netherlands.
 
Nieuw nummer e-zine Vertelcultuur verschenen
Vanaf woensdag 9 december 2015 is het tweede nummer van jaargang twee (2015) van e-zine Vertelcultuur te downloaden. Naast een inleiding van Theo Meder waarin hij o.m. ingaat op zijn benoeming tot bijzonder hoogleraar, is dit nummer vooral een podium voor stagiaires van het Meertens Instituut. Hun bijdragen gaan over humor in Nederland in de Tweede Wereldoorlog, de ontwikkelingen in de sagen rond doctor Faustus, de volksverhalen van Dam Jaarsma en hoe de sagenroute door Arnhem is ontstaan.
 
Bijeenkomst Levensboek woensdag 11 november 2015
In samenwerking met DOC Volksverhaal van het Meertens Instituut organiseerde Humanitas Levensboek Almere op woensdag 11 november 2015 een bijeenkomst over het Levensboek. Op het programma stond o.a. een inleiding van Theo Meder en Marianne van Zuijlen over de wijze van onderzoek op het Meertens Instituut en van levensverhalen in het bijzonder. De inleiding is hier te lezen.
 
Lezing Theo Meder op Sprookjesfestival Arnhem
Van zaterdag 24 oktober tot 1 november staat Arnhem in het teken van het Sprookjesfestival, met allerlei voorstellingen en andere activiteiten.
Op woensdag 28 oktober geeft Theo Meder in Coehoorn Centraal de lezing 'Blancanieves en andere moderne sprookjesfilms', ter introductie van de vertoning van de Spaanse film Blancanieves (Sneeuwwitje). De slideshow staat hier.
Reserveren: Dit emailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft javascript nodig om het te kunnen bekijken
 
Lezing Theo Meder over heksen in Nederlandse sprookjes en sagen
Voor abonnees van het tijdschrift organiseerde Madoc, tijdschrift over de Middeleeuwen, samen met Museum Catharijneconvent op zaterdag 10 oktober 2015 een middag rondom magie en hekserij in de Middeleeuwen.
Theo Meder hield de lezing 'Wat doen heksen in Nederlandse sprookjes en sagen?' De slideshow staat
hier.
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 3 van 13