Gastcollege Theo Meder, dinsdag 21 april 2015
Theo Meder gaf dinsdag 21 april aan studenten die het vak Europese Etnologie (Faculteit der Geesteswetenschappen, Universiteit van Amsterdam) volgen het hoorcollege Nederlandse volksverhalen in internationaal perspectief.
 
Tweede nummer Vertelcultuur verschenen
Een dag voor Wereldverteldag is op donderdag 19 maart het tweede nummer van het gratis e-zine Vertelcultuur verschenen, met bijdragen over het geconstrueerde volksverhaal over Fostedina en het ontstaan van het oorijzer, het verhaal over het bouwen op ossenhuiden, ebola als bron voor broodjeaapverhalen, de Sagenjager (een website waarmee met smartphone of tablet verhalenroutes kunnen worden gefietst of gewandeld), een sprookje van Irina, de “making of” van de Vlaamse sprookjesbundel Vuil Vel, aankondigingen van boeken en tentoonstellingen.
 
Gastcollege Theo Meder, maandag 9 maart
Theo Meder: ‘Oraliteit en schriftcultuur: het Meertens Instituut, het volksverhaalonderzoek en de Nederlandse Volksverhalenbank’, gastcollege voor Utrechtse letterenstudenten van Helwi Blom, maandag 9 maart 2015; 14.30 – 16.30 uur.
 
Congresbundel Van Kikvors tot Droomprins online
Het DOC Volksverhaal, werkgroep 'Homo Narrans' organiseerde in oktober 2012 het symposium ‘Van kikvors tot droomprins: de wording van het sprookje’ over ontstaansgeschiedenis, receptie en voortbestaan van het sprookje.
De congresbundel Van Kikvors tot Droomprins: de Wording van het Sprookje, onder redactie van Theo Meder (Verloren, 2013), is vanaf 11 december 2014 online raadpleegbaar en downloadbaar.
 
Meertens Instituut geeft nieuw e-tijdschrift Vertelcultuur uit
Het Meertens Instituut lanceert op woensdag 22 oktober het gratis e-tijdschrift Vertelcultuur onder redactie van Theo Meder en Marianne van Zuijlen. In Vertelcultuur zullen wetenschappelijk verantwoorde, toegankelijke Nederlandstalige artikelen verschijnen die op een breed, volwassen lezerspubliek zijn gericht. De bijdragen zijn voornamelijk geschreven door onderzoekers, studenten en verhalenvertellers.
Het volledige persbericht.
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 5 van 13