Nieuw in Volkskundige Trefwoorden Bank
Overzicht van de in september en oktober 2011 in de Volkskundige Trefwoorden Bank opgenomen literatuur op het gebied van het volksverhaal.
Zie onder Meertens Instituut, Nieuw in de Volkskundige Trefwoorden Bank.
 
Artikel Theo Meder in Folklore
In het laatste nummer van Folklore, het tijdschrift van The Folklore Society, verscheen van Theo Meder het artikel In Search of the Dutch Lore and the Land: Old and New Legends throughout the Netherlands. In het artikel, een bewerking van zijn paper gehouden op de conferentie van de International Society for Contemporary Legend Research, Amsterdam 2010, gaat Meder in op het tot stand komen van Verhalen van Stad en Streek: Sagen en Legenden in Nederland (Amsterdam 2010).
Folklore 122:2 (2011) 117-134.

 
Aftrap FACT, COGITCH, Tunes & Tales en Orale Transmissie
Dinsdag 6 september j.l. werd, in aanwezigheid van Hans Bennis, directeur van het Meertens Instituut en Sally Wyatt, programmaleider van Computational Humanities, de eerste bijeenkomst van FACT, COGITCH, Tunes & Tales en Orale Transmissie gehouden. In de ochtendbijeenkomst o.l.v. Louis Grijp (foto) werden o.m. de projecten kort voorgesteld, zakelijke afspraken gemaakt en werd het e-Laboratorium orale cultuur in het leven geroepen om synergie te realiseren. In afzonderlijke sessies (COGITCH, Tunes resp. FACT, Tales) werden verdere afspraken gemaakt.
 
Gastcollege Theo Meder
Woensdag 21 september 2011 geeft Theo Meder aan de Universiteit van Amsterdam het gastcollege Volksverhalen en jeugdliteratuur: intertekstualiteit en intermedialiteit in de Collegereeks Jeugdliteratuur. De slides zijn te vinden bij Theo Meder.
 
Call for papers ISFNR-congres Vilnius 2013
As part of the 16th ISFNR Congress, to be held in Vilnius, 25-30 June 2013, the Belief Narrative Committee is organizing a series of sessions exploring the boundaries of belief narratives, i.e. Beliefs, Truths, and Disbeliefs; Defining Belief Narratives; Old Figures in New Shapes, etc.
Please send your proposals for papers and/or other contributions to Willem de Bl├ęcourt Dit emailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft javascript nodig om het te kunnen bekijken . Do not hesitate to get in touch when in doubt about the suitability of your subject.
Deadline for final proposals: 1 October 2012.
Lees meer...
 
Meer artikelen...
<< Begin < Vorige 11 12 13 Volgende > Einde >>

Pagina 12 van 13