Laatste Nieuws
Gastcollege Theo Meder dinsdag 17 mei 2016
Theo Meder gaf aan de RUGroningen het gastcollege Volksverhalen en jeugdliteratuur: intertekstualiteit en intermedialiteit, voor studenten die het vak Actuele letterkunde Nederlands van dr. J. Weijermars volgen.
 
College Amsterdam Center for European Ethnology (ACEE) 12 april 2016
Dinsdag 12 april gaf Theo Meder college over het volksverhaal en de volksverhalenbank. Het college staat hier.
 
Lezing Theo Meder in reeks Dutch Culture and Society
In het kader van het programma Dutch Studies van de Faculteit Geesteswetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen wordt elke woensdag een (Engelstalige) lezing gehouden over een aspect van de Nederlandse taal en cultuur. Woensdag 2 maart 2016 hield Theo Meder de lezing Folktales and Narrative Culture in the Netherlands.
 
Bijeenkomst Levensboek woensdag 11 november 2015
In samenwerking met DOC Volksverhaal van het Meertens Instituut organiseerde Humanitas Levensboek Almere op woensdag 11 november 2015 een bijeenkomst over het Levensboek. Op het programma stond o.a. een inleiding van Theo Meder en Marianne van Zuijlen over de wijze van onderzoek op het Meertens Instituut en van levensverhalen in het bijzonder. De inleiding is hier te lezen.
 
Lezing Theo Meder op Sprookjesfestival Arnhem
Van zaterdag 24 oktober tot 1 november staat Arnhem in het teken van het Sprookjesfestival, met allerlei voorstellingen en andere activiteiten.
Op woensdag 28 oktober geeft Theo Meder in Coehoorn Centraal de lezing 'Blancanieves en andere moderne sprookjesfilms', ter introductie van de vertoning van de Spaanse film Blancanieves (Sneeuwwitje). De slideshow staat hier.
Reserveren: Dit emailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft javascript nodig om het te kunnen bekijken
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 2 van 11