Laatste Nieuws
Call for papers ISFNR-congres Vilnius 2013
As part of the 16th ISFNR Congress, to be held in Vilnius, 25-30 June 2013, the Belief Narrative Committee is organizing a series of sessions exploring the boundaries of belief narratives, i.e. Beliefs, Truths, and Disbeliefs; Defining Belief Narratives; Old Figures in New Shapes, etc.
Please send your proposals for papers and/or other contributions to Willem de Bl├ęcourt Dit emailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft javascript nodig om het te kunnen bekijken . Do not hesitate to get in touch when in doubt about the suitability of your subject.
Deadline for final proposals: 1 October 2012.
Lees meer...
 
Orale Transmissie
Het DOC Volksverhaal is samen met het DOC Lied flink in de prijzen gevallen, en zal daardoor in staat zijn om de komende vijf jaar een groot project op te zetten rond het thema Orale Transmissie (2011-2016). Er zijn diverse wetenschappelijke aanvragen gehonoreerd die allemaal op het terrein van de mondelinge overlevering liggen. In alle gevallen gaat het om samenwerkingsprojecten waarin de volgende partijen participeren: de Universiteit Twente (Computer Science, Human Media Interaction), de Radboud Universiteit Nijmegen (Example-based language modelling), de Fryske Akademy (KNAW), de Universiteit Utrecht (Informatica), de Universiteit van Amsterdam (Cognitieve Muziekwetenschap) en het netwerk AMICUS (Automated Motif Discovery in Cultural Heritage and Scientific Communication Texts).
Lees meer...
 
Verhalensites
Eind augustus 2011 rondde stagiaire Janneke Vos haar onderzoek naar het verhaal van ... op websites af met de hooggewaardeerde masterscriptie Digitale verhalen: het fenomeen, de achtergronden en de cultuurhistorische duiding van websites met verhalen.
Haar scriptie bevat onder meer een inventarisatie van verhalensites. Zie Janneke Vos.

 
Tunes & Tales
Op 1 juli 2011 is bekend gemaakt dat de KNAW de aanvraag voor het project Tunes & Tales van Louis Grijp en Theo Meder heeft toegewezen. In Tunes & Tales, een onderzoek in het kader van Computational Humanities, zal onderzoek worden gedaan naar de mondelinge overlevering van melodie├źn en volksverhalen.
 
Folktales as Classifiable Texts (FACT)
Medio juni 2011 honoreerde NWO het onderzoeksvoorstel Folktales as Classifiable Texts (FACT) van Theo Meder. FACT wil software ontwikkelen waarmee volksverhalen automatisch van metadata kunnen worden voorzien.
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 10 van 11