Laatste Nieuws
Gastcollege Computational Humanities and Oral Literature
Dinsdag 6 maart 2012: gastcollege 'Computational Humanities and Oral Literature' door Theo Meder (17.00-20.00 uur, inclusief debat) voor studenten van de Universiteit van Amsterdam, in een cursus georganiseerd door Rens Bod en Henkjan Honing. De slides van het college zijn hier te vinden.
 
Gastcollege Volksverhalen en erfgoed
Woensdag 22 februari 2012: gastcollege 'Erfgoed met een kleine e: Volksverhalen in Nederland' door Theo Meder (13.00-15.00, met aansluitend een rondleiding) voor studenten van de Erasmus Universiteit Rotterdam. De slides van het college zijn hier te vinden.
 
Spoedcursus Oral Culture
In januari 2012 geven Louis Grijp en Theo Meder een spoedcursus Oral Culture voor de medewerkers van de projecten Tunes & Tales, FACT en CogItch, en voor de medewerkers en stagiaires van het DOC Volksverhaal en het DOC Lied. Hierbij de slides van de colleges die Theo Meder gaf over volksverhalen:
1. De Volksverhalenbank
2. Genres: wat is het verschil tussen een sprookje en een sage?
3. De catalogi: classificaties in typen en motieven
4. Bronnen: waar halen we al die volksverhalen vandaan?

 
Collectie Sinninghe naar Meertens Instituut
De collectie Nederlandse volksverhalen die Jacob (Jacques) Rudolf Willem Sinninghe (1904-1988) sinds 1955 verzamelde als oprichter van de Stichting tot Codificatie van de Nederlandse Volksverhalen is medio oktober 2011 in eeuwigdurende bruikleen overgebracht naar het Meertens Instituut. In 1977 werd de collectie door het Provinciaal Genootschap van Kunsten en Wetenschappen in Noord-Brabant aangekocht en opgenomen in de Brabant-Collectie die sinds 1986 wordt beheerd door de Universiteit van Tilburg,
De Sinninghe-boekerij blijft onderdeel uitmaken van de bibliotheek van de Brabant-Collectie. Via de catalogus van de Universiteit van Tilburg en de Brabant-Databank zijn deze boeken te traceren en voor uitlening/raadpleging beschikbaar.
Naar het volledige persbericht.
Foto's Meertens Instituut.
Lees meer...
 
Call for Papers congres International Society for Contemporary Legend Research
Van 5 t/m 9 juni 2012 wordt in Göttingen, de stad van de Gebroeders Grimm, het dertiende congres van de International Society for Contemporary Legend Research gehouden.
Zie voor meer informatie de eerste nieuwsbrief.
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 8 van 11